Doneer aan het Expertisecentrum Pulmonale Hypertensie - Amsterdam UMC

Hoge bloeddruk, maar dan in je longen: dat is Pulmonale Hypertensie. Amsterdam UMC wil binnen 10 jaar de oorzaak vinden.

Ongeneeslijk

Deze longziekte is zeldzaam én ongeneeslijk. Toch is onderzoek naar de oorzaken van Pulmonale Hypertensie (PH) lastig te financieren. Dat komt omdat de ziekte bij weinig mensen voorkomt: in Nederland lijden zo'n 400 mensen aan PH. Wat veel mensen níet weten, is dat PH ook een symptoom is bij veel andere ziekten. Hartfalen bijvoorbeeld, of longemfyseem.

Honderdduizenden mensen

In feite profiteren dus honderdduizenden mensen van ons onderzoek , veel meer dan alleen de PH-patiënten. Vastbesloten zijn de onderzoekers van het PH-kenniscentrum VUmc daarom aan het werk. Binnen 10 jaar willen we de oorzaak van PH vinden. Wat we daarvoor nodig hebben? Toponderzoekers én een geavanceerd lab. Help ons deze ernstige ziekte te bestrijden!

Leefstijl poli PH

Het PH-kenniscentrum wil graag een polikliniek starten, specifiek voor PH-patiënten voor alle zorg waar behoefte aan is in het dagelijk leven van de PH-patiënt. Patienten kunnen daar terecht met vragen over voeding, beweging, energie, relaties, werk. etc. Helpt u mee om dit unieke initiatief te realiseren?

Donatiegegevens
(Indien u een Nederlands banknummer heeft, kunt u het BIC veld leeglaten. Bij gebruik van een buitenlandse bank graag dit veld invullen.)
Uw gegevens
Kalender (dd-mm-jjjj) 
Sluiten